Jogerősen pert nyert Párma Zsolt, az Esztergomi Gépkocsigyártók Független Szakszervezetének elnöke a Suzuki Zrt. ellen. A munkáltató korábban szakszervezeti tisztsége miatt bocsátotta el a munkajogi védelem alatt álló tisztségviselőt. A Komárom-Esztergom Megyei Bíróság keddi ítélete értelmében visszakapta munkáját a cégtől eltávolított szakszervezetis.

Párma Zsoltot tavaly február 6-án rendkívüli felmondással bocsátották el az esztergomi Suzuki-gyárból, miután alkoholt találtak az öltözőszekrényében, valamint ezt követően az autógyár szerint a cég jó hírét sértő kijelentést tett egy televíziós műsorban.  

Szakértő megállapította, hogy feltörték a szakszervezeti vezető szekrényét, ahonnan semmi sem tűnt el, az ajtó azonban már nem záródott. Párma a Suzukinál kialakult áldatlan munkahelyi viszonyokról számolt be a közszolgálati tévében.

Korábban az érdekvédelmi szervezetek azért szerveztek tüntetést, mert szerintük gondok vannak a szabadságolásokkal, a szombati műszakokkal, és vécére sem lehet kijutni munka közben. Mindezt a Suzuki cáfolta.