Az X2 Arrow-t jegyző Triketec aránylag újnak számít a piacon, mindössze hat éve, 2001-ben kezdtek luxuskivitelű, háromkerekű motorok gyártásába.

A most bemutatott háromkerekű motor prototípusát tavaly ismerhette meg a közönség, amely akkora sikert hozott, hogy a gyár a sorozatgyártás beindítása mellett döntött. A recept meglehetősen egyszerű, csupán néhány smart Roadster-alkatrészt kellett rászerelni a vázként funkcionáló ketrecre, majd a végén feldobni pár látványos motoros kiegészítővel.

Hátul csomagtartónak is maradt hely

Hátul csomagtartónak is maradt hely

Hátul csomagtartónak is maradt hely


Háromhengeres 82 lóerős turbós motort kapott a tricikli, amely a smart Roadsterből származik. Aki olcsóbbat szeretne, az választhatja a 61 lovas turbófeltöltő nélküli, vagy esetleg a 41 lóerős dízelmotorral felszerelt járgányt is.

A csodabogár alapjául is szolgáló látványos vasketrec mellett blokkolásgátló és fékasszisztens vigyáz a háromkerekű motor utasainak biztonságára. Hátra pedig még 396 literes csomagtartónak is jutott elegendő hely.

Igen borsos a háromkerekű játékszer ára, nem kevesebb, mint 37 800 dollár (7 millió forint) leperkálása után kezdődhet csak a móka.