Társaságot alakítanak azok a magánszemélyek, akiknek jelentős összeggel tartoznak a gépkocsin elhelyezett reklámért havonkénti juttatást ígérő, autóreklámmal foglalkozó cégek – tájékoztatta a tervezett érdekközösség sajtófelelőse az MTI-t.

Céljuk, hogy visszakérjék a befizetett 180 ezer forintos regisztrációs díjat, amit akkor fizettek, amikor szerződést kötöttek a reklámozó céggel. Az Il Ferro és más cégek havi 40-50 ezer forintot ígértek azoknak, akik autójukon elhelyezik a cég reklámjait.  

A társaság szerint legalább 5-6 ezer ügyfélnek tartozhatnak a cégek, ezért kezdeményezték a pertársaság alakítását, illetve soron kívüli bírósági eljárást is kérnek. Erre azért lenne szükség, hogy a cég vezetői ne menekíthessék ki a még meglévő cégvagyont. A nyáron leállnak a bíróságok, ami lassíthatná az ügymenetet.

Eközben újabb felszámolási kérelem érkezett a Fővárosi Bíróságra az Il Ferro Kft. ellen. Ezúttal ismét egy reklámautók felmatricázásával foglalkozó vállalkozó, Kajtár András nyújtott be keresetet, neki állítólag 7 millió forinttal tartozik a cég.