Az MDF képviselői kezdeményezik, hogy vizsgálják felül a Centrum Parkolási Kft.-vel kötött szerződésüket az érintett kerületek – mondta Hock Zoltán, az MDF fővárosi frakcióvezetője csütörtökön a Független Hírügynökségnek. Hock szerint haladéktalanul meg kell kezdeni a szerződések felülvizsgálatát.

Szeretné elérni az MDF, hogy az önkormányzatok már most határozzák el, hogy a 2009-től folyamatosan lejáró szerződéseket nem hosszabbítják meg automatikusan a parkolási társasággal.

Véleményük szerint a kerületeknek újra saját kézbe kellene venniük a parkolási rendszert, ám ha ez nem lehetséges, akkor az új szerződések elnyerésére nyílt közbeszerzési eljárást kellene kiírni. Ha létrejönnének az új szerződések, az MDF szerint az önkormányzatok nagyobb bevételre számíthatnának, az autósok jobb szolgáltatást kapnának, s ami a legfontosabb a cégek versenye miatt akár csökkenhetnének is a parkolási díjak.

Az ügy az után robbant ki, hogy a Figyelő tényfeltáró riport közölt, amelyben többek között beszámol arról, ” hogyan szerzett hét éve megingathatatlan pozíciót a parkolóhelyek üzemeltetésében a Centrum Parkoló Kft, illetve, hogy a társaság a közterületek hasznosításából származó bevétel nagy részét elnyeli”. A Figyelő a kerületek vezetői és a parkolási cég közötti gazdasági, személyes és politikai összefonódásról is írt.

Forrás: Független Hírügynökség