Városi legenda, hogy korábbi Suzuki Swift egyáltalán nem biztonságos autó, a japán gyártó viszont javítana imázsán. Azaz már komoly lépéseket tett is, hiszen mint ahogy azt Tihanyi Tamástól a Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs igazgatójától megtudtuk hazánkban Suzuki volt az első gyártó a kis autók szegmensében, amely minden modelljében szériafelszereltségként kínálja a két első légzsákot és a blokkolásgátlót.

Ám úgy tűnik, ennél is tovább megy a cég! Külföldi lapok tényként kezelik, hogy a jövőben minden Suzukiban lesz ESP. Utánajártunk. Jelenleg még csak vizsgálják a kérdést, hogy minden modelljükhöz alapáron

Főleg városban lesz elemében

Főleg városban lesz elemében

Főleg városban lesz elemében


adják-e a menetstabilizáló elektronikát. Várhatóan a Wagon R+ utódjának szánt Splash kezdheti meg a sort, melyben a biztonsági elektronika mellett négy légzsák jár majd szériában.

Ez a nyugat-európai országokra igaz is lesz, ám hazánkban elsősorban a költségek döntenek, miután erősen árérzékeny piacról van szó. Mint megtudtuk, a korábbi biztonsági akció is komoly piaci hátrány jelentett a Suzuki számára. Persze ennek ellenére nem került veszélybe az esztergomi gyár hazai elsősége, 10 év óta ők a piacvezetők, ám a haszon mértéke nem mindegy. Ha azonban a Suzuki-vezetés úgy dönt, akkor hazánkban is emelt biztonsági szinttel kerülnek forgalomba az autók.

 

További érdekesség, hogy állítólag a Suzuki az alsó középkategóriában is versenybe szállna, illetve konkurenst állítanának az Opel Vectrának, a Ford Mondeónak. Az Egyesült Államokban van már ilyen autója a Suzukinak, de azokat a Chevrolet-tól veszik át, s csak átnevezik.