Lukácsi Zsuzsa, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a váci székhelyű Mobil Reklám Hungária Kft. ellen sikkasztás alapos gyanújával eljárás indult. A nyomozók a cég könyvelési iratait lefoglalták, ezek átvizsgálása után derül ki, hogy az ügyben terhel-e valakit személyesen is felelősség.

 

A hírügynökség úgy tudja, hogy a cég több vidéki irodájában is házkutatást tartottak, az itt talált iratokat vetik vizsgálat alá. A cég tulajdonosváltáson esett át valamivel több, mint egy hónapja, az eredeti tulajdonos a cég számlájáról leemelte a teljes összeget és külföldre menekült.

 

Az egyik nyilatkozó ügyfél elmondása szerint a Mobil Reklámnál egy kétéves szerződés esetén 180 ezer, négyéves szerződésnél pedig 300 ezer forintot kellett befizetni. Az ügyfelek egy-két hónapig kapták a pénzt, ezután pedig megszakították velük a kapcsolatot. A Független Hírügynökségnek nyilatkozó ügyfél szerint a budapesti irodában például azért nem dolgoznak az alkalmazott ügyintézők, mert korábban megfenyegették őket a tartozás miatt.

Forrás: Független Hírügynökésg