Danica Patrick és Sarah Fisher mellett április végén egy harmadik hölgy, Milka Duno is rajthoz állt az IndyCar-sorozat Kansas Speedwayen rendezett versenyén. Korábban az Egyesült Államokban soha nem indult formaautós versenyen egyszerre három nő.

Bár Milka Duno igen csinos, nemcsak a szépségének köszönheti, hogy versenyezhet, hiszen ő volt az első nő Amerikában, aki rangos autóversenyen győzni tudott. Duno ugyanis tagja volt annak a csapatnak, amely Homesteadben megnyert egy Grand-Am-versenyt 2004-ben, illetve a hölgy kategóriában győzelmet szerzett a Le Mans-sorozatban is.


Duno idén a Citgo Racing színeiben kilenc IndyCar-futamon áll rajthoz, köztük a legendás indianapolisi 500 mérföldes versenyen is. “Egy álom vált valóra számomra, hogy indulhatok Indianapoilisban. Egyelőre a célba érés a célom” – mondta Duno.

A venezuelai hölgy végül a 21., utolsó helyen zárt, de még így is 38 ezer dollárt kasszírozott. A kilencedik helyen célba érkező Danica Patrick viszont már több mint 200 ezer dollárral gazdagabban távozott, míg a győztes Dan Wheldon 453 ezer dollár nyert.

Bernie Ecclestone is nagyon szeretne egy női versenyzőt újra a Forma-1-be. Danica Patrickot meg is próbálta elcsábítani egy tesztre, de ő nemet mondott, Fisher kisasszony viszont 2002-ben kipróbálta a McLaren versenyautóját Indianapoilisban.

Jó zene, jó csaj:


Így reklámoz Danica Patrick: