Ez minden autón ott volt

Ez minden autón ott volt

Több ezer ügyfél szerződését hagyta hátra az Il Ferro volt budapesti telephelyének udvarán. A szerződéseken az ügyfelek személyes adatai, bankszámlaszámok, másolt személyigazolványok is vannak. A kidobott papírokat a Híradó stábja találta meg azután, hogy interjút készítettek a vállalkozás szomszédságában lévő matricázó cégnél, amely tegnap felszámolást indított az Il Ferro ellen, mert az neki sem fizetett és 8 millió forinttal tartozik.
 
A teljesen kiürített iroda fala mellé több ezer hivatalos dokumentumot és szerződést raktak ki. Az iratokon többek között szerepel az ügyfelek adóazonosító jele, személyiigazolvány-száma, pontos címe és telefonszáma illetve a kocsik adatai is. A Híradó stábja olyan iratokat is felfedezett, amelyeken fénymásolva van a személyi igazolvány, az adóazonosító kártya, a jogosítvány.

Éppen az MTV stábja után érkeztek meg a rendőrök, a BRFK nyomozói megtalálták azokat az átutalási szelvényeket, amelyeket már nem küldött el az Il Ferro az ügyfeleknek.

A helyszínelők lefoglalták az udvaron heverő több ezer oldal dokumentumot, amelyek vélhetően a nyomozás aktái mellé kerülnek, hiszen a Budapesti Rendőr-főkapitányság május 2-án csalás megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen nyomozás rendelt el az Il Ferro Kft. ügyében.

Ezek után valószínűleg hiába is várnák az autósok, hogy júniusban majd fizet a cég, amelynek a számítások szerint több mint egy milliárdos tartozása van.