Nemcsak ügyfeleinek, de alvállalkózóinak sem fizet az Il Ferro. Mivel a hirdető cég több mint egy hónapja nem egyenlíti ki a V. Detti Kft-vel szemben fennálló több mint ötmillió forintos számlatartozását, Kajtár András, az autók matricázást végző cég ügyvezető igazgatója ma a debreceni cégbíróságnál felszámolási eljárást kezdeményez az Il Ferróval szemben – közölte Menyhért Mészáros László, az alvállalkozó társaság média-tanácsadója.

Mint a szakember elárulta, az Il Ferro ellehetetlenítette a kapcsolattartást, nem vesznek át küldeményeket, számlákat, megszüntették a fax elérhetőséget, nem veszik fel a telefonokat sem. Menyhért Mészáros László utalt arra, hogy a cég két hónapja van üzleti kapcsolatban az Il Ferróval, ez alatt csaknem 900 reklámmatricát helyeztek el a szerződött személyautókon.

Az Il Ferróval kapcsolatban februárban jelentek meg olyan hírek, hogy nem tud fizetni ügyfeleinek, ezt a társaság vezetése is megerősítette. A cég már február vége óta nem tudott utalni mintegy 8 ezer ügyfelének, ezért – a szerződésekben is biztosított lehetőséggel élve – három hónapra felfüggesztette a kifizetéseket.

Körmendi Ákos, aki február óta a társaság tulajdonosa és ügyvezető igazgatója, korábban közölte: az Il Ferro Kft. június elején kifizeti autós ügyfeleinek a májusra esedékes, reklámozásért járó pénzt, ám a februárra, márciusra és áprilisra járó összeget csak később teljesítik, illetve ennyivel meghosszabbodik a reklámszerződés. Június elején mintegy 300 millió forintot kell kifizetniük.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) május 2-án csalás megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen nyomozás rendelt el az Il Ferro Kft. ügyében.

A csalódott ügyfelek sajnos erre hónapok óta készültek!

Forrás: FigyelőNet