Nemrég Magyarországon járt Martin Winterkorn, a Volkswagen AG. igazgatótanácsának elnöke. A német szakember pénteken találkozott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel. A megbeszélés után bejelentették, hogy miután a Volkswagen Budapestre telepítette kelet-európai beszerzési irodáját, szeretnék megduplázni a magyar beszállítók számát. A vállalat azért döntött a magyar főváros mellett, mert mind a győri, mind a pozsonyi, mind a poznani gyár elérhető távolságban van.

 

A TT és a TT Roadster is Győrben készül

A TT és a TT Roadster is Győrben készül

A TT és a TT Roadster is Győrben készül


Jelenleg mintegy hatvan vállalkozás dolgozik a Volkswagen-csoport számára, melyek együttesen évi 200 milliárd forintos értéket hoznak létre. Az új beruházások nyomán a beszállítók száma elérheti a százat. Ám Winterkorn rámutatott, hogy olyan vállalkozókat is keresnek, akik a fejlesztésből is kiveszik a részüket.

 

A hírek szerint szó volt egy új modell gyártásáról is, ám erről egyelőre nem árult el semmit Winterkorn. Európa vezető autógyártója még 2005-ben vásárolt egy 600 ezer négyzetméteres telket a győri Audi-gyár mellett, ahol várhatóan új gyártósort építenek majd fel. Német lapok viszont már tényként közlik, hogy itt készülhet majd az Audi új kabriója, amely az A3-sorozat tagja lesz.

 

Jelenleg hazánkban szerelik össze az Audi TT Coupé és Roadster modelleket, valamint Győrben készülnek karosszériaelemek az R8-as sportkocsihoz, de a legjelentősebb a motorgyártás. Idén az első negyedévben 513 675 motor készült, ami 4 százalékkal haladja meg a tavalyi számot.