Az “autós hirdetéssel” foglalkozó Mobil Reklám Hungária Kft. miskolci irodájának ajtaján a “betegség miatt határozatlan ideig zárva” felirat olvasható. Az irodának helyet adó üzletház portása a Független Hírügynökségnek két váci telefonszámot adott, melyet az ügyintézőktől kapott, hogy az ügyfelek azon keressék a céget. A két szám folyamatosan foglalt, mint ahogyan nem elérhető az a mobiltelefon sem, amelyen a miskolci irodát korábban lehetett keresni.

 

Egy ügyfél azok közül, akik reggel az aktuális havi szemlére érkeztek volna, elmondta, hogy eddig az év elejétől havonta 40 ezer forintot kapott a cégtől, cserébe, hogy az autóját reklámfelületként használják. A szerződés megkötésekor 180 ezer forintot fizetett be a cégnek.

 

A Független Hírügynökség azt is megtudta, hogy korábban azt ígérték egyes ügyfeleknek, hogy a jövőben átutalással fizetnek, de miután így sem érkezett pénz, azt válaszolták, hogy aki fizetni tudna, egyelőre külföldön tartózkodik.

 

Szinte teljesen hasonló koreográfia szerint zajlottak az események az Il Ferrónál is, amely szintén havidíjat fizet az autójukat hirdetési felületként bérbe adó cégeknek. Ennél a vállalkozásnál szerdán nyomozást rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság csalás gyanúja miatt.

 

Úgy tudni, hogy a hasonló profillal dolgozó, budapesti székhelyű Hírautó Kft. is csúszik a kifizetésekkel. Az áprilisi szemlét elvégezték az autóknál, ám jelezték, nem tudják a pénzt utalni a meghatározott nyolc munkanapon belül. Ígéretek szerint érkezési sorrendben küldik majd a pénzeket, ám az ügyfelek két hét csúszás ellenére sem kaptak semmit.

Forrás: Független Hírügynökség