Az új modell piacra dobásának legfőbb oka, hogy a márka nem tud a saját kategóriájában annyi autót értékesíteni, amennyi a cég boldogulásához kellene. A cég vezetése azonban nem esett kétségbe, a modellpaletta bővítésétől várják az anyagi gondok megoldódását.

A cél érdekében egy sportosabb, négyajtós modell kidolgozását tartják szükségesnek, amellyel akár az amúgy jól fogyó Bentley Continental GT-vevőkre szeretnének lecsapni. Az újonnan érkező sportos Maybach a Mercedes-Benz nemrég bemutatott CL-alapjaira épülhet. Külsejében az anyacég jól fogyó CLS-ét idézi majd az új Maybach, de természetesen annál nagyobb, elegánsabb és gazdagabban felszerelt modell lesz.

Várhatóan az új luxuskupé a Maybach 57-es és 62-es motorjait örökölheti, így az 5,5 literes V12-es mellett a 6,0 literes, duplaturbóval lélegeztetett, az S65-ből ismerős, szintén tizenkét hengeres motor is belekerülhet. Hogy mikor kerülhet piacra az új Maybach, arról még egyelőre nincs hír, a modellbővítés a cég hosszú távú tervei között szerepel.