A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalból vizsgálta, hogy a mintegy 8000 autós ügyféllel rendelkező Il Ferro ügyében történt-e bűncselekmény, és a beszerzett információk alapján döntöttek szerdán a nyomozás elrendeléséről. A nyomozásba igazságügyi könyvszakértőt is be fognak vonni ? közölte Kormos Endre, a rendőrség sajtóügyeletese.

 

Körmendi Ákos, a társaság tulajdonosa és ügyvezető igazgatója korábban közölte: az Il Ferro Kft. június elején kifizeti autós ügyfeleinek a májusra esedékes reklámozásért járó pénzt, ám a februárra, márciusra és áprilisra járó összeget csak később teljesítik, illetve ennyivel meghosszabbodik a reklámszerződés.

 

A kifizetésekhez legalább 300 millió forintot kellene előteremteniük a jövő hónapra. Körmendi két hete sajtótájékoztatón cáfolta a csalással, piramisjáték-szervezéssel kapcsolatos vádakat. Bár a cég február óta nem fizet a gépkocsijukon az Il Ferro hirdetéseit elhelyező autósoknak, szerinte ezt megteheti: a szerződés szerint jogosultak három hónapra felfüggeszteni a kifizetéseket.

 

Forrás: FigyelőNet