Roncsbörze néven új szolgáltatást indított ügyfelei részére az Union Biztosító. A szolgáltatás keretében a károsult ügyfelek totálkáros gépjárműveit internetes felületen értékesítik az érdeklődőknek. A tulajdonosnak nincs semmi dolga, mert a társaság elintézi helyette az eladást, a www.marketline.hu elektronikus piactér segítségével megszervezi a roncs értékesítését.

Az Union szerint ezzel az ügyfél nemcsak időt, pénzt és fáradságot takaríthat meg, de a licit jellege miatt a roncs a legnagyobb értéken kel el, amivel az ügyfél kára is jobban megtérül.

Aki roncsot vásárolna, annak regisztrálnia kell magát, az újonnan beérkezett törött járművekről e-mailben kap értesítést. A honlapra belépve megtekinthetik a roncs fényképeit és részletes adatait, vásárlási szándék esetén pedig három munkanapon belül vételi ajánlatot tehetnek. Ezután a vevőnek kell gondoskodnia a gépjármű elszállításáról is.

Valamennyi érvényes Union gépjármű-biztosítással rendelkező autós számára automatikusan igénybe vehető a szolgáltatás. Elég sok potenciális ügyfélről van szó, miután minden tizenötödik összetört jármű totálkáros.