Nekik már nem annyira széles a választék, mint azoknak, akik szimplán sokat akarnak keresni. Ha jónak számító munkahelyet keresnek, érdemes az Audinál kopogtatni, esetleg a Shell háza táján szétnézni. Előbbinél az innovatív technológiák, utóbbinál pedig az izgalmas feladatok vonzzák az álláshirdetésre jelentkező fiatalokat. Előrelépés szempontjából egy másik olajipari társaság, az Exxonmobil is jó helyezést ért el – derült ki az AIESEC Magyarország és a Karrierklub közös elemzéséből.

A Suzuki nem a legnépszerűbb munkahely

Esetleg még valamelyik kormányzati szervhez is érdemes elszegődni, szép cégautó ott is jár, a sok adózó pedig az üzemanyagköltségek mellett az autópálya-matricák árát is összedobja. A legnépszerűbb vállalatok között azonban nem szerepel az áldatlan munkahelyi viszonyokról elhíresült Suzuki.

Nem habos torta az autós újságírók élete sem, nem elég, hogy néha az életük is veszélybe kerül, de a szerkesztőségi munka is tartogat nehézségeket.

A Vezess.hu-nál például mindennapos a testi fenyítés. Apróbb mulasztásokért dorgálás jár, nagyobb trógerkedésért akár több tucatnyi fekvőtámasszal is vezekelhet a bűnös, de a fülpöckölés, újsággal csapkodás sem idegen a főszerkesztőtől.