Körülbelül 50-en elvitték légkondi nélkül

Sokak fejében a Kia Cee’d hárommilliótól kapható autóként él, de ez egy rövid ideje már nem így van. Az érvényes árlista szerint az alsó középkategóriás modell belépőára 3 463 000 Ft, mert eltűnt a bevezető időszakra kialakított 1,4 LX Base kivitel. A változás nem akkora áremelés, mint amekkorának kinéz, a felszereltség változása miatt.

Kisebb-nagyobb drágulás

Eddig egy légkondit nélkülöző belépőmodellt tettek a kirakatba, amelyhez nem is lehetett klímaberendezést rendelni. Aki tehát 1,4 literes és légkondis Cee’det akar, az a 2 990 000 forintos csalimodell törlését követően most 3,5 millióért juthat hozzá. A hárommillió alatti Cee’d később esetleg akciókban térhet újra vissza, körülbelül ötvenen tényleg elvitték autójukat légkondi nélkül, ami az importőrt is meglepte.

Év végén kombi is lesz belőle

Az új kínálatból az 1,6-os benzines EX-kivitel ára több mint 150 000 forinttal, 4 239 000 Ft-ra emelkedett, de ugyanez a gazdagon felszerelt modell dízelmotorral nem egészen egy százalékkal lett drágább. Az importőr célja a dízelek és a benzinesek árának közelítésével a dízelmotorok iránti kereslet növelése.

Több megy el, mint várták

Jelenleg az ügyfelek körülbelül 40 százaléka érdeklődik a CRDi-modellek iránt, de már ennek kielégítése is nehézségeket okoz a gyártás indulása óta eltelt időben. A darabszám felfuttatásával a jövőben a dízelek iránti igényt is ki fogja tudni elégíteni a felvidéki Kia-gyár. Hazánkban nem egészen három hónap alatt 177 benzines és 98 dízelmotoros Cee’d talált gazdára, ami jóval meghaladja az előzetesen tervezett havi 70-80 autót.