Főleg az almerásoknak szánják

Itthon az európai júniusi bemutató után érkezhetnek a legelső autók, és mind négy-, mind ötajtós változatban kapható lesz majd a Nissan Tiida. Motorválasztéka valószínűleg az 1,5-ös DCi-ből, illetve 1,6 és 1,8 literes benzinesből áll majd.

A japán márka szakemberei gondosan megvizsgálták, milyen piacokra érdemes bevezetni az új modellt. A kiválasztás szempontjai között az is szerepelt, hogy mely országokban vannak sokan az olyan Nissan-vásárlók, akik az Almerához és a Primerához ragaszkodnak, így a jövőben ezekhez hasonló autó vásárlását tervezhetik.

Árát tekintve a Tiida valahol a Note és a Qasqai között helyezkedik el, és főleg azokat a vásárlókat célozzák meg vele, akik a konzervatívabb formatervezésű autókat kedvelik, ugyanakkor fontosak számukra az olyan hagyományos értékek, mint a kényelem és a könnyű, egyszerű használat.

Itthon nyártól lesz kapható, de már az újabbik

A Tiida Japánban és az USA-ban még megvásárolható, igaz ott Versa néven került a kereskedésekbe. A cég vezetése szerint Európában évi 30 000 darab Tiida találhat gazdára, amelyeket a Nissan mexikói, Civac városában található üzemében gyártanak majd. A hozzánk érkező modell már az átdolgozás utáni lesz, amely a leadképen látható.