Eddig tízezer regadó-visszatérítési igény futott be a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságára, ahol augusztus végéig további 72 000 hasonló igényre számítanak. Az eddig beérkezett kérelmek nagyjából egyharmadában született, egyelőre nem jogerős határozat a visszautalásról. További 500 kérelmet a hatóság visszaküldött hiánypótlásra, míg az elutasítottak száma az ötvenet sem éri el.

Előzetes számítások szerint nagyjából 8-10 milliárd forintnyi összeget igényelhetnek így vissza azok az autóvásárlók, akik 2004. május elseje és 2005. december 31-e között használt személygépkocsi forgalomba helyezése miatt fizették meg a regadót.

Az összeget azok is visszaigényelhetik, akik kereskedőtől vagy belföldi tulajdonostól vásároltak forgalomba helyezett járművet, amelynek ára a regadót is magában foglalta. Ekkor az igényléshez a kereskedőtől származó, az áthárított adó összegét részletesen tartalmazó számlára is szükség van a sikeres visszatérítés érdekében.

Az esetenként átlagosan 110-140 ezer forintnyi regadót visszaigénylők nagy része azonban éppen a bizonylatok hiánya miatt nem tudja majd visszakövetelni a jogtalanul beszedett összeget. A kérelmek elbírálására 90 napja van a vámhatóságnak, de a határidő 30 nappal is meghosszabbítható.