Bájos marad a Fiat 500 – videó 1

Bájos marad a Fiat 500 - videó

50 évvel azután, hogy 1957-ben bemutatták a Fiat 500-ast, a gyártó feltámasztja az immár több mint 30 éve nem gyártott, de továbbra is legendás modellt. Ugyanazon a napon mint az elődöt, azaz július negyedikén leplezik le az új modellt is.

Megjelentek az első hivatalos képek a Fiat új miniautójáról, az új 500-asról. Eredetileg az autó hossza nem érte el a 3 métert, ám az új jóval tágasabb lesz, hiszen hossza 3,55 méter. Magasságában is jelentősen – 35 centit – bővült a kocsi, most 1,65 méter magas. Az új 500-as a Panda alapjaira épül, így a tengelytávolsága 2,3 méter. A kerekek a kocsi sarkaiba kerültek, ami jó vezetési tulajdonságokat ígér.

A tervezők azonban a lényegen nem változtattak, a 2007-es Fiat 500 is kedves, bájos formájú autó. Miért is tették volna, hiszen a három évvel ezelőtt bemutatott Trepiuno igazi közönségkedvenc volt.

Annyit elárult még a gyár, hogy kezdetben háromféle motorral készül majd az autó, két benzines és egy dízel kerül bele. A többi Fiat-modellből ismert 1,3-as dízel itt 75 lóerős, mellette 1,2-es 69 lóerős és 1,4-es 100 lovas benzines motorokból áll a választék. Ezekhez öt illetve hatfokozatú manuális váltó is tartozhat. Az Abarth is készít majd 500-as modellt, de abba 1,4-es turbó benzines várható, 150 lóerővel.

A vevők mind az autó külsejét, mind a belsejét egyéniségüknek megfelelően alakíthatják ki. Az utastérben nemcsak az ülések, de a műszerfal és a szőnyegek megjelenése is sokrétű lehet. A slusszkulcs borítása is cserélhető lesz, akár egy mobiltelefon előlapja.