Elkészült a Margit híd felújításának három tervváltozata, amelyről várhatóan májusban dönt a Fővárosi Közgyűlés – írja a Népszabadság. Várhatóan a jövő év végén vagy 2009-ben kezdik meg a munkálatokat Budapest egyik legforgalmasabb átkelőjén.

Jó ideje szükség lenne a híd felújítására, melynek tartóelemei ugyan még bírják a terhelést, de a híd pályalemezei, melyekre az aszfaltot fektetik, eléggé rossz állapotban vannak. Csakhogy a híd lezárásával összeomolhat a budapesti közlekedés, ezért meg kell várni, amíg az M0-s híd elkészül, ezt 2008 augusztusára ígérik a szakemberek.

A fővárosi önkormányzat korábban úgy döntött, hogy a Margit hídon a felújításáig biztonságosan lehet közlekedni, a hídmesterek szerint a szerkezet jó állapotban van. A munkák várhatóan több mint egy évig tartanak, ezalatt a buszok és a villamosok egy közös sávban közlekedhetnek a hídon, de a közúti forgalom nem használhatja azt. Meghagynának egy sávot a kerékpárosok számára is.

A tervek szerint a Margit hidat az eredeti, 1876-os állapotnak megfelelően állítanák helyre, a pályalemezek készülhetnek vasbetonból, vagy a drágább, de tartósabb és olcsóbban javítható acélból. Ez ügyben még nem született döntés.