A közeljövőben sem suhanhatunk át villogó sárgánál az Árpád híd és a Népfürdő utcai felhajtó kereszteződésében. A Fővinform közlése szerint jelenleg ugyanis forgalomszámlálás folyik, ami március végéig biztosan eltart. Ebben az időszakban a lámpák folyamatosan üzemben maradnak, nem tér vissza az első káoszt követő villogó sárga. Bármilyen változtatásra csak a mérési eredmények kiértékelését követően kerülhet sor.

Este és hétvégén minek?

Mi sokszor autózunk arra, személyes tapasztalataink szerint a lámpa összehangolása alapjában véve szerencsésen sikerült a környező villanyrendőrökkel. Hétvégén és késő este viszont idegesítő a két sorban várakozó autók között vesztegelni, mert a híd gyér forgalmába sokszor a lámpaváltásnál hamarabb besorolhatnánk Buda felé.

Lehetne feltűnőbb

Ilyenkor a felhajtás egy sávon haladva is gyorsabb lehetne, nem szennyzenénk a környezetet járó motorral vesztegelve és nem pazarolnánk az időnket. Többen még most is átzúgatnak a piroson, talán, mert a kanyar után nem számítanak a lámpára, vagy nem veszik észre a jelzéseket. Nagyobb méretű piros lámpákkal esetleg lehetne ezen segíteni.

Mint korábban megírtuk, a hídfőben felhúzott irodaházak többletforgalma miatt írta elő a Közlekedési Felügyelet a kereszteződés lámpásítását. A Fővárosi Önkormányzat ezt a döntést nem támogatta a híd forgalmának lelassítása miatt.