A nemzetközi jegyzésárak az elmúlt héten ismételten növekedtek, aminek az a következménye, hogy a Mol ezen a héten is emeli üzemanyagárait – tudta meg a Portfolio.hu. Március 14-én azonban csak a benzin drágul, a gázolaj ára nem változik. Literenként 2 forinttal kell majd többet fizetni a benzinért.

Ezzel a benzin és a gázolaj közti árkülönbség tovább növekszik. Az év elején akadtak olyan töltőállomások, ahol olcsóbban lehetett a 95-ös benzinből meríteni, mint a gázolajból, a heti áremeléssel azonban átlagosan 10 forintra növekszik a különbség. Töltőállomástól függően jelenleg a 95-ös benzin literenkénti ára 247 és 271 forint körül mozog, a gázolajhoz 238 és 264 forint között lehet hozzájutni – a holtankoljak.hu adatbázisa szerint. Érdemes résen lenni, attól függően, ki hol tölti fel az üzemanyagtankját, literenként 10-15 forintot nyerhetünk.

A Portfolio.hu előrejelzése szerint a jövő héten akár még csökkenhet is a benzin hazai ára, mivel a nemzetközi piacokon pénteken leszállóágba került a nyersolaj, a forint pedig erősítéssel kezdte a mai napot.