Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc megünnepléséhez kapcsolódóan 1205 rendezvényt jelentettek be különböző magánszemélyek, csoportok és szervezetek – közölte a rendőrség. A megemlékezések számos lezárást vonnak maguk után. A legátfogóbb forgalomkorlátozások az állami és a fővárosi ünnepségek, illetve a Fidesz rendezvényének környékét érintik Budapesten.

Lezárják a Lánchidat

A megállási és várakozási tilalom elsőként az V. kerületi Kossuth téren, a Vajkay és az Alkotmány utcában lép érvénybe, már holnaptól, március 13-ától. Az állami megemlékezéseket biztosító rendőri erők több területet lezárnak március 14. és 16. között. Ilyen a Roosevelt téren az MTA parkolója, a Széchenyi felső rakpart egy szakasza, illetve a teljes Lánchíd és a Kossuth tér.

Zárva lesz az Erzsébet híd is

Az Erzsébet híd tövébe meghirdetett Fidesz-nagygyűlés okán a rendőrség 15-én 13 órától megszünteti a gépjárműforgalmat a hídon, amit megelőz több forgalmi sáv és a hídra vezető aluljáró lezárása. Ehhez kapcsolódik a közlekedés korlátozása a Kossuth Lajos utcában az Erzsébet híd és az Astoria között. A budapesti belvárost érintő összes lezárás letölthető innen.

Nem viszik messzire az autókat

Akinek valamely tiltott helyen hagyott autóját elszállíttatja a BRFK, az a 107-es telefonszámon kap felvilágosítást kocsija hollétéről. A tilosban ragadt autókat a tervek szerint a környező utcákban helyezik el.