Az idei naptárban még szerepel, de már szinte biztos, hogy elmarad az október 17. és 21. közötti időszakra tervezett Automobil 2007 – írja a Népszabadság. A vezess.hu kérdésére a Hungexpo vezetője nem erősítette meg a hírt, úgy nyilatkozott, hogy a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületével tárgyalásokat kezdtek a rendezvénnyel kapcsolatban.

Kollegám egyetlen képet sem csinált az autóról a Kiánál

Picit várni kell, hogy újra nézelődhessünk


Győző Gábor viszont, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének vezetője kérdésünkre úgy felelt, hogy nem marad el a kiállítás, csupán másik időpontban kerül megrendezésre, várhatóan a jövő év közepén. “A forgalom visszaesése miatt az importőrök most inkább direkt marketingre költik a pénzt, mint kiállításra” – magyarázta Győző Gábor, majd hozzátette. “Szerződésünk nincs a Hungexpóval, csupán együttműködési megállapodás, amely mindkét fél részére lehetővé teszi a rendezvény kihagyását.

Egy csonka kiállítás egyik félnek sem lenne jó, sőt a lakosságnak sem.” Korábban évente, majd egy ideje kétévente rendezték meg a Budapesti Autószalont, amit a páros években váltott az Autótechnikai Kiállítás, előbbi az autógyártók, utóbbi a kapcsolódó ágazat seregszemléje. A legjobb idényekben kétszázezer körüli látogatója volt a rendezvénynek, sőt világpremiert is tartottak itt. A legutolsó 2005-ös kiállításon a Porsche Hungaria egy pulttal volt jelen, így hiányoztak az általa forgalmazott márkák, mint az Audi a Skoda, a Seat, a Volkswagen, a Porsche standjai. Mellettük a BMW, a Mercedes, a Chrysler, a Jeep, a Mini, a Mitsubishi, Smart, Subaru is távol maradt.

A Fiat kiállítása sem volt teljes, ők az Alfa Romeót hagyták el. Visszatért viszont a Suzuki, és kiállított a Corvette és a Cadillac. A Népszabadság információja szerint a budapesti autószalonon átlagosan tízezer forintba került egy négyzetméternyi fedett terület bérlése, amit azért sokalltak az importőrök, mert nem állt arányban a szolgáltatásokkal. Az újság információi szerint a piacvezető márkák átlagosan százmillió forintnál többet költöttek az egy hétnél rövidebb rendezvényre, de volt 150-200 milliós számla is.

A Porsche Hungária 2005-ben csupán egy információs pultot állított fel a kiállításon. Várhatóan 2008-ban lesz újra nagy autós seregszemle hazánkban.