A motorizáció és a közlekedési morál Kecskemét városában is ellentétesen fejlődik. Egyre több az autó, az autósok viszont egyre kevesebb figyelmet fordítanak egymásra. Épp ezért Kecskeméten is kerékbilincs használatát és a szabálytalanul parkolók elszállítását tervezik.

A város honlapján kérdőívet tettek közzé, amiben az autósok parkolási szokásairól, a kerékbilincs és a forgalmat akadályozó autók elszállításáról tesznek fel furmányos kérdéseket. A városnak önkormányzati rendeletet kell módosítania ahhoz, hogy a fenti rendszabályozási eszközöket bevezesse, de előtte mindenképpen hallani szeretnék a nép véleményét.

Dicséretes, hogy Kecskeméten felmérik az autósok álláspontját, félő azonban, hogy a fővárosi negatív tapasztalat a kecskeméti autósokban is félelmet kelt. Mivel Budapesten többször előfordult, hogy indokolatlanul, gyaníthatóan csak a komoly sarc reményében szállították el a szabálytalanul parkolókat, nem pedig azért, mert azok valóban zavarták a forgalmat. Hasonló ellenérzéseket szült a kerékbilincs is, egyelőre ugyanis nincs megfelelő rendszer, hogy miért és mikor lehet az autót megbénító béklyót felszerelni. Csak remélni tudjuk, hogy Kecskeméten ezeket is alaposan átgondolják a rendelet megfogalmazásakor.