Méregzsák 1

Méregzsák

A MINI mindig is kedvelt célpontja volt a különféle átalakításokkal foglalkozó üzemeknek. A BMW sikermodelljét, legutóbb egy szintén német cég, a Hamann vette kezelésbe.

Feltűnő, új első spoilerrel, és két darabból álló hátsó diffúzorral próbálta növelni a Hamann a MINI-re ható leszorítóerőt, amelyek nemcsak hasznos társnak bizonyulnak a száguldásban, de még jól is mutatnak

Háromféle felnit kínálnak a kisautóhoz, a lista 17 és 18 colos kerekekből áll, amik között az egy darabból és a többféle fémből építettek is megtalálhatóak.

A vizuális élmény fokozása mellett komoly figyelmet fordítottak az autó hangjára is, így meggyőző, duplacsövű kipufogót kapott a járgány. A két darab kerek, 9 centiméter átmérőjű kályhacső mellett a sportlégszűrők is sokat dobnak az autó hangján.

Nem maradt ki az átalakításból a futómű sem, itt állítható magasságú lengéscsillapítókkat alkalmaztak a Hamann munkatársai. Ezek elöl 5, hátul 3 centiméterrel engedik közelebb az aszfalthoz a MINI hasát. Hála az alacsonyabb tömegközéppontnak, a Hamann által megdolgozott MINI-velmég sportosabban vehetők a kanyarok.

Az egyedi megjelenésre vágyók az utastérben is megtalálják amit keresnek, a küszöbökre polírozott alumínium betétek kerültek, és szintén aluból készült a kézifékkar és a váltógomb is. A további kiegészítők közül akár különféle karbon betéteket tartalmazó csomagot is rendelhetnek a vásárlók, de a teljesen egyedi bőrkárpit és szinte bármilyen elektronikai berendezés beépítését is megoldják az üzemben.