Az első olyan per ítélethirdetésére kerülhet sor március elsején Magyarországon, amely azért indult, mert a munkáltató szakszervezeti tisztsége miatt bocsátott el egy munkajogi védelem alatt álló tisztségviselőt – értesült a HavariaPress.

Párma Zsoltot, az Esztergomi Gépkocsigyártók Független Szakszervezetének elnökét 2006 elején rendkívüli felmondással távolította el a Suzuki, ennek kapcsán indult a per. Elbocsátásának egyik oka az volt a beszámoló szerint, hogy az MTV Este című műsorában a Suzukinál kialakult áldatlan munkahelyi viszonyokról beszámolt.

A Suzuki a rendkívüli felmondást azzal is indokolta, hogy egy ellenőrzés során szeszes italt találtak a férfi öltözőszekrényében. Párma ezzel szemben azt állította, hogy ismeretlen tettesek az ellenőrzést megelőzően feltörték a szekrényt, és így kerülhettek oda az üvegek. A szakértői vizsgálat később megerősítette, hogy valóban feltörték a szekrényt. Ma délelőtt fél tízkor kezdődik a tárgyalás a Tatabányai Munkaügyi Bíróságon.

Korábban az érdekvédelmi szervezetek azért szerveztek tüntetést, mert szerintük gondok vannak a szabadságolásokkal, a szombati műszakokkal, és vécére sem lehet kijutni munka közben. Mindezt a Suzuki cáfolta. A kialakult helyzettel magyarázták azt is, hogy a Suzuki SX4 gyártásának beindításáraa miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc nem ment el, annak ellenére, hogy elődei ezt mind megtették más új Suzuki-modellek esetén.