Elkészül az SLR Roadster
Elkészül az SLR Roadster

Elkészül az SLR Roadster

Elkészül az SLR Roadster

Elkészül az SLR Roadster
Vászontetővel készülhet a roadster
Dupla annyiba kerül mint a legdrágább SL
Ugyanaz az aműszaki tartalom kerülhet a nyitott változatba is
Elkészül az SLR Roadster 12
Fotó megosztása:
Brit lapértesülés szerint a Mercedes-Benz hivatalosan is megerősítette, hogy sorozatgyártásba kerül a SLR nyitható tetejű változata. Egy évvel ezelőtt a Mercedes Car Group főnöke, Dieter Zetsche beszélt arról, hogy új modellek készülhetnek az SLR-ből.

Ennek első tagja volt a 722 Edition, amely a hagyományosnál erősebb motorral büszkélkedhet. A következő újdonság lehet az SLR Roadster, amely 2008 nyarára kerülhet a vevőkhöz.

Nem nehéz elképzelni, milyen is lenne a nyitható tetejű SLR, hiszen kilenc hónappal az SLR tanulmányautó leleplezését követően 1999-ben Vision SLR Roadster néven már láthattuk az autót. Némi finomítás, és mehet is a gyártósorra. Úgy hírlik, hogy a gyár a tanulmányautónál alkalmazott vászontetővel szereli fel a kocsit, nem a ma kedvelt összehajtható fémmel.

Egyfelől azért, mert az így megtakarított tömeg sokkal jobban illik az SLR teljesítményorientált arculatába, nem mellékesen, így nem lesz belső ellenfele a szintén 600 lóerő feletti SL 65 AMG-nek, amely nyitható fémtetővel bír.

A Roadsterbe is az SLR-ből ismert 5,5-ös, V8-as kompresszoros motort szerelnék. Itt azonban egyből az erősebb, azaz a 650 lóerős kivitelt alkalmaznák. Ezzel a világ egyik leggyorsabb nyitott autója születne meg, nulláról 100 km/órára körülbelül 3,8 másodperc alatt gyorsulna, végsebessége pedig 320 km/óra feletti.

Várhatóan nem olcsóbb, inkább drágább lesz az SLR 313 000 fontos (116 millió forint) áránál a roadster kivitel, amely a jelenlegi változatokhoz hasonlóan a McLarennel közösen készül majd.