Ferrari verő Lamborghini – videó 1

Ferrari verő Lamborghini - videó

A Lamborghini azért hozta létre Murcielago LP640-et, hogy versenyben legyen a Ferrarival, illetve, hogy a korábbi Murcielagónál erősebb, gyorsabb autót készítsenek. Ez sikerült is, hiszen a hengerűrtartalom megnövelésével 580-ról 640 lóerőre erősödött a motor teljesítménye.

Mindez pedig jelentősen javította a sportkocsi menetteljesítményét, a korábbinál 0,4 másodperccel rövidebb idő alatt, mindössze 3,4 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km/órára.

Nekünk, földi halandónak ez az elképesztő teljesítmény bőven sok lenne, de vannak, akiknek a lóerőből semmi sem sok. Na, pont ők fognak rengeteg pénzt otthagyni a Hamann-Motorsport kasszájában. A német tuningcégnek sikerült ugyanis további 50 lóerővel megemelni a motorteljesítményt.

Így az immár akár LP690-nek is nevezhető szörnyeteg pedig képes, hogy lenyomja a Ferrari csúcsfegyverét, az általunk is tesztelt Enzót. A beavatkozás után a hivatalos sprintidő 3,2 másodpercre javult. Egyelőre nem tudni, hogy a Murcielago LP640 338 km/órás végsebessége javult-e, de vélhetően igen.

A megdöbbentően szép karosszériához nem nyúltak a Hamann emberi, csupán egy kisebb szárnyat szereltek a motortér fölé. Akkor mégis mitől más ez a Lambo, mint gyári fivérei, hát persze, hogy a felniktől. A versenyautókra jellemző 20 colos felnikre elöl 235/30-as, hátul 325/25-ös abroncsok kerültek.