A világ legkeményebb és talán legizgalmasabb ralijának indulásával szinte egy időben került piacra a mobiltelefonokon játszható Dakar 2007 játék.

Mobiljukat használva száguldhatnak át öt országon a játékosok, amelyet a rali érint, hogy a végén megérkezzenek Dakarba. Útközben kétféle játékmód közül választhatnak. Rally módban a kitartás a legfontosabb, de a gyors tempó mellett szükség van technikai bravúrokra is. Az időfutam pedig lehetőséget nyújt arra, hogy a korábban már feloldott szinteket újból felkeresve egyre jobb és jobb időket autózva döntsék meg a játékosok saját rekordjaikat.

A cél eléréséhez azonban nem elég csak a padlógázra gondolni, hanem – hasonlóan az igazi Dakarhoz – érdemes a pontos stratégiát is gondosan megtervezni. Játék közben lehet választani egy rövidebb, de fáradságosabb út és egy hosszabb, kevésbé megerőltető útvonal között.

Kifejezetten mobiltelefonokra készült a játék, így gyakori mentésekre ad lehetőséget, és kikapcsolás után a legutóbbi versenyszakasztól folytathatják a versenyzők a futamot.

A Dakar 2007 mobiljáték Magyarországon mind a három mobilszolgáltatónál elérhető, de a játék megjelenési dátuma a három szolgáltatónál eltérő.