Kamu Ferrari Porschéból 1

Kamu Ferrari Porschéból

Gyönyörű képekkel illusztrálva hozta le az egyik brit lap a Ferrari Dino visszatérésének hírét. A jármű az olasz gyár belépő modellje lenne, 4,2 literes V8-as motorral. A Ferrari 420 Dino háromféle karosszériaváltozattal készülhet, a hagyományos kupé (GTB) mellett targa (GTS) és kabrió (Spider) kivitelt is terveznek.

A 60-as, 70-es évek legendás autójával szemben a 2010-re várható sportautót nem középmotorosnak tervezik, hanem az orrába kerül majd a V8-as. Egyesek már azt is tudni vélik, hogy a navigációs rendszer is a szériafelszereltség része lesz a Ferrariban, ami egyelőre még a fejlesztési stádiumban időzik.

Sok helyen már fotókat is közöltek a Dinóról. Szó se róla, ha valóság lenne, a Ferrari büszkén vállalhatná az autót – de nem az. A képeket egy cseppet sem fakezű grafikus hozta össze, mégpedig a Porsche Cayman, illetve más Ferrari-modellekről készült fotók felhasználásával. Az eredmény igazán impozáns.

Állítólag a Ferrari vezetősége idén szeptemberben hagyta jóvá a Dino feltámasztását, az autót pedig 2009-ben valamelyik nagy autószalonon leplezik majd le. Meglátjuk.