Kínai nagyágyú 1

Kínai nagyágyú

Bár a kínai gazdagok imádják az Audit és a BMW-t, a pártvezetők megmaradnak a hazainál. Nekik a FAW (Az Első Autógyártó) készít luxusmodelleket. Ám a jót ők is szeretik, és a FAW szoros együttműködésben dolgozik a Volkswagennel, a Mazdával és a Toyotával is. Utóbbi kapcsolatnak köszönhető a Hongqi HQ3-as megszületése, az ugyanis a Toyota Majestára épül, vagy inkább egy az egyben az.

Nem teljesen újdonság a legújabb Vörös Zászló (a Hongqi ezt jelenti magyarul) modell, mert azt tanulmányként már korábban leleplezték. A közel ötméteres járgányt háromliteres V6-os vagy 4,3-as V8-as motorral szerelik fel. Utóbbi 286 lóerős teljesítménye 7,3 másodperc alatt gyorsítja 100 km/órára az autót. A vörös lobogó akár 240-nel is hasíthat a szélben.

Minden földi jó kijut a párt vezetőinek, bőrülés, automata váltó, elektronikus parkolássegítő rendszer, DVD, navigációs rendszer, házimoziszintű hifi.

A biztonságukról kipörgésgátló, blokkolásgátló, menetstabilizáló és radaros balesetmegelőző rendszer gondoskodik, illetve az első, oldalsó függönylégzsákokat “térdpárnák” egészítik ki. Az éjszakai száguldást a szélvédőre kivetített képet mutató éjjellátó rendszer és az adaptív első fényszórók segítik.