Szenzáció: új magyar autó 1

Szenzáció: új magyar autó

Nem a kabrióspecialista Karmann vagy a szintén komoly tapasztalattal rendelkező Magna Steyr kapta a megbízást az Audi következő kabriójának gyártására, mert a cég házon belül oldja meg a feladatot. Német lapértesülések tényként közlik, hogy a szerencsés kiválasztott a győri Audi Hungaria Motor Kft. lett.

Az Audi TT-hez hasonlóan a karosszéria és egyéb részegységek Németországban készülnek majd, ahonnan vasúton érkeznek hazánkba. Győrben az A3 kabrió összeszerelését végzik majd. Ez jót tesz a motorrészlegnek is, hiszen vélhetően innen származnak majd az erőforrások, ami több megrendelést jelent Győrnek. Az Audinál az egyes gyárak is versenyben vannak egymással, a hazai üzem legnagyobb konkurense a lengyelországi motorgyár.

Néhány hete az Audi azzal fenyegette meg a magyar kormányt, hogy a szolidaritási adó bevezetése, ezzel a nekik biztosított adómentesség megsértése miatt leállítja a győri fejlesztéseket. A kormány és az Audi illetékeseinek sikerült megegyezniük, és az Audi az eredetileg tervezett ütemben folytatja beruházásait a Kisalföldön.