Kialakította a rendőrség azoknak az automata sebességmérőknek a helyét, melyeket már korábban beharangoztak. Az M1-es autópályán négy helyen várható fotózás, de egyszerre csak két helyszínen mér a rendőrség.

A mérődobozokat a pályatesteket elválasztó szalagkorlátok közé helyezték el. A bennük lévő sebességmérő radar összeköttetésben áll egy digitális fényképezőgéppel illetve egy számítógéppel. Az előbbiről érkező fotókat az utóbbi tárolja, majd az innen nyert adatokat a rendőrök Budapestre küldik. Vélhetően sok lesz belőlük, mert a felmérések szerint kevesen tartják be a 100 km/órás sebességkorlátozást a budaörsi áruházak környékén.

A hivatalos közlemény szerint: “A bicskei szakaszon az M1-es és az M7-es közös szakaszán, a 11-es kilométernél és a bevásárlóközpontok közelében a 17-es kilométernél várható mérés. A tatabányai térségben a tatai csomópontnál és a megyehatár közelében találkozhatnak az autósok a berendezésekkel.”

A pontos helyszíneket már felmérték az autósok: Budapestről kifelé haladva az egyik a 10. km után, 400 méterrel az Auchan előtt található, a másik pontosan a 17-es kilométernél. Kifelé itt 130 km/órával lehet hajtani, ám befelé itt is 100 km/óra a megengedett sebesség.

A harmadikat Pest felől a 63-as kilométeres jelzőtábla után 800 méterrel helyezték el, míg a negyedik a 104-es kilométer után 200 méterrel következik. Célszerű lassítani!