A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium honlapjára felkerült információk szerint ezt az összeget az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 50 közúti és 7 vasúti projektre költi majd a szaktárca.

A Közop (Közlekedési Operatív Program) 1700 milliárd forintnyi összeget tartalmaz, míg a többi pénz a helyi operatív programokban áll rendelkezésre, és várhatóan a főként helyi érdekeket kiszolgáló nyolc út fejlesztésére fordítják. Ezek mellett további ötszázmilliárd forint érkezik a magánszférából, amit elsősorban a gyorsforgalmi úthálózatra fordítanak majd.

A GKM tervei szerint a következő években a közlekedés területén kiemelt figyelmet fordítanának Magyarország nemzetközi összeköttetésének, a régiók egymás közötti kapcsolatának fejlesztésére, illetve az elővárosi közlekedési módok támogatására.

Szintén kiemelt helyen szerepel a gyorsforgalmi utak, autópályák építése is, így az M43-as út Szeged és az országhatár közötti 62 kilométeres szakaszának megépítése, a 8-as út fejlesztése, az M7-es meghosszabbítása, illetve az M3-as továbbépítése, egészen az országhatárig.