10 éves az SLK 1

10 éves az SLK

1996-ban igazán különleges autóval lepte meg a nagyközönséget a Mercedes, nyitható fémtetős roadstert készített. Az eltelt tíz év alatt igazán népszerű lett a Mercedes roadstere, immár a második generációs modellt gyártják, és eddig összesen 465 000 SLK hagyta el a gyártósort.

Ennek örömére “Edition 10” néven most egy különleges modellt készített a Mercedes. Kevesek boldogsága lesz az új kocsi, hiszen mindössze 350 darabot gyártanak az exkluzív kétülésesből. Alaphelyzetben feketében készülnek a kocsik, de leginkább az új, ehhez a modellhez megálmodott mattszürke fényezést ajánlják a kereskedők, persze ezüstszín is választható.

Nemcsak fényezése, hanem egyedi, sötét krómszínű 17 colos felnijei is megkülönböztetik a hagyományos változatoktól az Edition 10 modelleket. A 10 küllős tárcsákra elöl 225-245 mm széles abroncsok kerülnek. Ezenkívül sötétített hátsó lámpákkal is büszkélkedhet a járgány.

Mind az ülések, mind a könyöktámasz, a váltó- és a kézifékkar fekete bőrborítást kap, amit ezüstszínű varrás tesz igazán különlegessé. Hogy mindenki tudja, mibe is huppan bele, az ülések támlájába belehímezték az Edit10n logót. Az autó egyediségéhez hozzátartozik a fekete tetőkárpit és a velúrszőnyegek, illetve a műszerfal óráinak piros díszítései is.

Háromféle benzinmotorral rendelhető meg a roadster. 163 lóerős, négyhengeres kompresszorossal, és két V6-ossal 231, illetve 272 lovas teljesítménnyel. Az SLK Edition 10-et 2007 tavaszától lehet megvásárolni.