A Központi Szolgáltatási Főigazgatóság rövidített pályázati felhívása szerdán jelent meg. A 84 autó értékesítése után havonta csaknem 4,5 millió forintot, azaz évente 54 millió forint működési költséget lehet megtakarítani. A 84 autó eladásából pedig 100-150 millió forint bevételt vár a kabinet.

“A 84 autó eladása nem csupán kisebb működési költségekkel, takarékosabb állammal jár, de az értékesítésükből befolyó pénz “útravalóul” szolgálhat ezer rászoruló diák tanulmányainak finanszírozásához.

A kormány szándéka szerint ugyanis a most egy tételben értékesíteni kívánt gépkocsik eladásából befolyó pénzt teljes egészében az Útravaló Ösztöndíjprogramra, vagyis a hátrányos helyzetű tanulók ösztöndíjára fordítja” – áll a közleményben.

A most eladandó autókon kívül a minisztériumok maguk is értékesítenek, vagy továbbadnak még 257 autót. A gépjárműpark csökkentéséből összesen megközelítőleg 290 millió forintos bevételre lehet számítani, az üzemeltetési költségekben pedig 180 millió forintos nagyságrendű éves megtakarítás érhető el.

A Központi Szolgáltatási Főigazgatóság a pályázati felhívásában meghirdetett 84 autó együttes megvásárlására érkező ajánlatokat december 4-ig várja, írja a FigyelőNet.