Rögtön világpremierrel jelentkezik a Mazda a Los Angeles-i Autókiállításon. Itt mutatják be azt a koncepcióautót, amelynek formái, megoldásai hamarosan visszaköszönnek majd a Mazda szériamodelljein is.

Nem telt eseménytelenül a tavalyi show-szezon sem a Mazda háza táján, hiszen három sikeresnek mondott, jövőbemutató tanulmányt is láthattunk a japán autógyártól. A Kabura, Senku, és a Sassou modellek után azonban a nemsokára bemutatkozó, számunkra egyelőre csupán egy amorf pacaként megtestesülő Nagare már a közeli jövőről szól.

A Mazdánál valaki nagyon beleélte magát a formatervezés pszichés vonatkozásaiba és papírra is vetette gondolatait. Ezek tolmácsolására botcsinálta magyarsággal vállalkozhatunk csak: “Élve a természeti elemek ihlető erejével, tervezőink megragadták a mozgást, az energiát és a világosságot, hogy átformálják mindezt a vonalak és formák csodálatos nyelvezetére, amely erőteljes, mégis mentes az erőlködéstől, kihívó, mégis ütősen csábító.”

Ezt a részt érdemes angol eredetiben is megkóstolni, majd következzék mindez a webforditas.hu leleményes interpretációjában.

“Inspired by the movement of nature’s elements, our designers have captured motion, energy and lightness, translating into a beautiful language of lines and forms that are powerful yet effortless, provocative yet strikingly seductive.”

“Ihletett a természet elemeinek a mozgása által a tervezőink mozgást, energiát és könnyűséget fogtak el miközben olyan sorozatoknak és alakoknak egy szép nyelvére fordítottak, amik erőteljesek de könnyűek, kihívóak de feltűnően csábítóak.”

Gyönyörű! Aki valódi autókra is kíváncsi az megnézheti az amerikai kiállításon a CX-7-es és a hétüléses CX-9-es szabadidő-autókat, illetve a fém nyitható tetővel felszerelt MX-5-öst.