Sportmodellekkel erősít a Subaru 1

Sportmodellekkel erősít a Subaru

Október utolsó napján, a Los Angeles-i SEMA Show-n a Subaru két sportos Forestert állított ki. Nem véletlen a Forester Sports 2.5 XT Concept feltűnése. Tomohiro Ishitobi, a cég alelnöke elárulta, hogy a piac kész újabb STI modellek befogadására.

Az STI (Subaru Tecnica International) rövidítés a japán gyár legsportosabb modelljeit jelöli. Európában a Subaru WRX kapható ilyen kivitelben, amely a hagyományos modellnél 50 lóerővel erősebb, 280 lovas. Ezenkívül keményebb futóművel, komolyabb fékekkel készül.

Japánban létezett a Legacynak is egy ilyen változata, de azt csak kis sorozatban gyártották. Ám a jövőben a Legacy-ból és a Foresterből is elkészítenék az STI változatot, árulta el az alelnök. A Forester már szinte kész is, ennek ékes példája a SEMA-n kiállított Sports, amely a gyári versenyautók ismertetőjegyének számító, aranyszínű felniket és egyedi spoilerezést kapott.

Jól látszik, milyen alacsonyra került a kocsi, tehát a futóművet is megpiszkálták. A többi pedig már könnyen megy, hiszen a 280 lovas motor ott van a raktárban, csak be kell szerelni a kocsikba, míg az erősebb Brembo fékek felszerelése sem lehet gond.