Porsche Versicherung Magyarország néven új szereplő lép be a casco biztosítások piacára. A cégnek jogi okokból van ilyen furcsa neve, az osztrák anyacég fióktelepeként kénytelenek a Porsche Versicherungot szerepeltetni a cég nevében.

Véletlen egybeesés, hogy a cég épp a kötelező felelősségbiztosítási kampányban kezd működni, mert nem lép piacra kötelezővel. A fióktelep kizárólag cascót kínál új autókhoz, az Audi, Porsche, SEAT, Skoda, VW márkakereskedéseken keresztül.

Casco fix önrésszel

Fő mutatványuk a fix önrészű casco. A cascóban szinte kivétel nélkül mondjuk 10% vagy 100 000 Ft önrészben egyezik meg az autós és a biztosító. Ebből mindig azt érvényesíti a biztosítónk, amelyikkel mi rosszabbul járunk, tehát 1,3 millió forintos kárösszeg esetén 130 000 forintunk bánja a javítást, nem pedig a fix 100 000.

A Porsche Versicherung kihagyta a cascóból a százalékos részt. A pl. 200 000 Ft önrész akkor jöhet jól, ha a négymilliós kocsinak lába kél, vagy totálkárosra törik. Az önrész az autó korosodásával párhuzamosan csökken, mivel a kocsi aktuális értékétől függ. Ez a teljeskörű casco, amely törés-, üveg-, lopás és elemi kár bekövetkezésekor térít.

Olcsóbb a részleges casco

Van azonban részleges casco is, ami azoknak szól, akik biztosítás nélkül vesznek új kocsit hitelre. Az alacsonyabb díjakkal talán azok is belátják, mire lehet jó a biztosítás, akik most bedugják fejüket az oroszlán torkába a hitelre megvett és lopás-törés ellen nem biztosított autójukkal. A részleges casco töréskárra nem fizet, csak lopásra, így aki bízik magában, hogy nem okoz sajáthibás kárt, kevesebből megússza.

A Porsche Versicherung teljes és a részleges casco biztosítása jövő januártól köthető a Porsche Hungariához tartozó márkakereskedői hálózatban.