Új PSA-Fiat munkásgép 1

Új PSA-Fiat munkásgép

Az 1995 óta több mint egymillió darab fogyott a Peugeot Expert /Citroën Jumpy /Fiat Scudo család tagjaiból, itt az idő az őrségváltás megkezdésének.

A ma bemutatott új járművek 2007 januárjának közepétől veszik át a jelenlegi Peugeot Expert, a Citroën Jumpy és a Fiat Scudo modellek helyét, a nevek változatlanok maradnak. Ahogy arra már volt példa, most is nagyon hasonló az új járművek kialakítása: csak a hűtőmaszk és a jelek különböztetik meg őket. Mindegyik modellt masszív lökhárítók védik a városi használat során felmerülő alattomos támadásoktól.

Az új furgoncsalád széles karosszériaválasztékkal, 5-7 m3 raktérfogattal, illetve 1000-1200 kg-ra növelt hasznos teherbírással rendelkezik majd. Ahogy korábban, úgy ezúttal is készülnek majd személyszállításra alkalmas változatok is, ezek Combi néven kerülnek forgalomba, akár kilenc személy befogadására is alkalmasak lesznek.

Az új furgonokat a PSA és a Fiat csoport által közösen üzemeltetett, közel 4400 főt foglalkoztató valencienne-i Sevel Nord üzemben gyártják. Itt szerelik össze a Peugeot, a Citroën, a Fiat és a Lancia közös egyterűjeit is.

Közel 440 millió eurós befektetéssel a gyártáskapacitás eléri az évi 130 000 darabot – három műszak munkálkodásával. A beruházás keretében megújultak a műhelyek, átszervezték a logisztikát, és a munkaállomások is ergonomikusabbak lettek.