Kitömött terepjárók 1

Kitömött terepjárók

Szerencsére alapanyagból nem volt hiány a Chrysler háza táján, így rögtön három modellt is kiállítottak. Az átalakításokért idén is a Mopar és a SkunkWerks csapata a felelős, de elnézve az eredményt, nem lehet panasz a munkájukra.

Jeep Wrangler Unlimited Rubicon

Gépházteteje alatt 3,0 literes dízel erőforrás lapul, amely 230 lóerőnyi teljesítményével birkózik meg a négyajtós monstrum mozgatásával. Hogy vezetőjének akkor se kelljen kétségbeesnie, ha igazán mostoha terepre téved vele, hasmagasságát tovább emelték, amibe a felfüggesztés, és a 18 colos alumínium keréktárcsák is besegítenek. Ezüst fényezése sem található meg a gyári katalógusban, azt is csupán ez a modell kapta meg.

Utasterében GPS, és műholdas telefon nyújt biztonságot ismeretlen terepen is.

Jeep Wrangler Rubicon King

Igaz Off-road gépet kovácsoltak az eredetileg is jóféle alapanyagból. A narancsszínű Jeep elején gigantikus, új fejlesztésű Warn csörlő terpeszkedik. Átalakított futóműve további 10 centiméteres hasmagasságot kínál az amúgy sem túl alacsony járműnek, amely tekintélyes méretű, 37 x 12.50-17 BF Goodrich abroncsokon gördül.

Első és hátsó lökhárítóját is a legjobb terepképességek elérése miatt formálták át, hátsó sarkait pedig tovább erősítették, így néhány kisebb koccanás meg sem látszik a kocsin. Teljesértékű pótkereke is új helyre költözött, ez most a két első ülés mögé rögzítve várja, hogy szükség esetén bevessék.

Jeep Compass Rallye

Külsejét a Mopar által összeállított Rally készlete határozza meg, ami többek között módosított első, hátsó lökhárítót is tartalmaz. Változtattak a hűtőrácson is, de a szinte kötelező ködlámpát sem felejtették el. Kétféle méretű kereket is ajánlanak a Compass-hoz, így 255/55 R18, és R-255/50 R19 méret közül is lehet választani.

Utasterén sem siklottak át a készítők, ott karbon kiegészítőkkel látták el a műszerfalat és a pedálokat is látványosabbra cserélték. Emellett megszabadították a kocsit a felesleges kacatoktól, így többek között repült az oldalfellépő is. Az első törékeny lökhárítót acélból készült darabra cserélték, és a magasítást sem felejtették el.