Nyáron már beszámoltunk róla, hogy a DaimlerChrysler új luxusautót tervez. Mindezt most a konszern vezetője, Dieter Zetsche is megerősítette. Az időzítés jogos, hiszen a Párizsi Autószalonon a Rolls-Royce vezetői hivatalosan bejelentették, hogy négy éven belül piacra dobják új modelljüket.

Ez a kocsi a BMW hetese és a Phantom közötti szegmensbe érkezik. A kis Rollsra azért van szükség, mert a Phantom nem fogy olyan mértékben, mint ahogy azt a bajor tulajdonos szeretné, miközben a kisebb méretű modelljeivel a Bentley kiválóan teljesít.

Pontosan ugyanez a problémája a Maybach-nak is. Eddig arról szóltak a pletykák, hogy a feltámasztott luxusmárkán belül dobná piacra a kisebb autót a DaimlerChrysler, de Zetsche elárulta, hogy még nem született végső döntés. Miután az S-osztályos Mercedes padlólemezére épül majd, az is elképzelhető, hogy a csillagos márka új zászlóshajója lesz. Az új kocsi körülbelül 5,1 méter hosszan hirdeti tulajdonosa vagyoni helyzetét.

Egyelőre vizsgálják a kérdést, az biztos, hogy az S600 és a rövidebb Maybach 57 közé lövik be az autót. Árban köztük jelentős különbség van, hiszen míg a csúcs Mercihez már rongyos 44 millió forinttól hozzá lehet jutni, addig a kisebb Maybachért 100 milliót is elkérnek a boltban – van tehát egy majdnem 60 milliós piac rés, hogy vevőt találjanak.

Nem csak a Phantom kap kistestvért, de a jövőben bemutatkozik a Rolls-RoyceCoupé,
illetve Cabrio változata is.