Trükkös Golf-osztályos Volvók

Az EVOLVE évek óta számtalan Volvo tanulmányautót készített különféle autókiállításokra. A koncepcióautókon bemutatott megoldásokat aztán piacra is dobják, a svéd márka rajongóinak legnagyobb örömére.

Idén a SEMA tuningkiállításra a Volvo C30 átalakításával készül a gyár. Részletekről egyelőre nem tudni, de figyelemfelkeltésnek bőven elég az is, ami kiszivárgott róla. A hírek szerint olyan autóval jelentkeznek, amely olyan, mintha egy Forma-1-es versenykocsit és egy C30-ast gyúrtak volna egybe.

A Frankfurtban alapított HEICO Volvo átirata elsősorban a sportos kinézetet, tartalmat hangsúlyozza. Kialakításakor főként a természetjárók igényeit vették figyelembe. Az összkerék-hajtású tanulmányautó remekül megállja helyét a hegyek között, de a városban is.

Az előző átalakított Volvóval szemben az ipd főként a motortérre koncentrál. Szíjhajtású kompresszorral, valamint a motorvezérlő-elektronika átírásával 400 lóerősre izmosították a gyárilag “mindössze” 220 lovas motort. Miután a motortérben végzett ámokfutással elkészültek, az utastér került sorra. Ezt teletömték az Alpine és az Apple elektronikus kütyüivel, majd az autó fényezését is a különleges tartalomhoz igazították. A svéd lobogó színeit idéző fényezés mellett nagyobb fékeket és állítható felfüggesztést is kapott a C30-as.

Az ipd-t 1958-óta kínál különféle teljesítménynövelő alkatrészeket a Volvo modelljeihez. Emellett hasznos technikai tanácsokkal, teljes egyedi színskálával is állnak a Volvo tulajdonosok rendelkezésére, munkásságuk közel fél évszáda alatt a motorsportban is értek el komoly eredményeket.