Újabb Fiat indul terepre 1

Újabb Fiat indul terepre

A legújabb, most éppen a Fiat Idea alapjaira épített kalandautót tegnap mutatták be tegnap a Sao Paolóban, Brazíliában megrendezett szabadidős kiállításon. A fotókon kívül bővebb információkat nem közöltek még a kocsiról, de az már e képekről is látszik, hogy az átdolgozott, akár könnyebb terepen is gond nélkül használható autó masszív műanyag lökhárítókat, négy darab, kettesével, egymás felett elhelyezett ködfényszórót kapott.

Ezen felül vastag, műanyag elemek védik a karosszériát, amelyek a néhány éve bemutatott Idea 5Terre névre keresztelt tanulmányautót idézik. Szintén vaskos műanyag szélesítéseket alkalmaztak a kerékjáratoknál is.

Még a pótkereket is a terepjáróknál megszokott módon, a hátsó ajtóra rögzítve viszi magával a Fiat kalandautója. Ezt azonban a felfelé nyitható csomagtér ajtó kitárásánál nem kell súlyemelőként a magasba emelni, hiszen az alul van rögzítve.

A “V” alakú tetőcsomagtartó azonban nem tartozik a legpraktikusabb megoldások sorába, hiszen kevés tetőre rögzíthető rakomány igényel ehhez hasonló alátámasztást.

Irányjelzőjét a mai divatnak megfelelően a külső visszapillantó tükörre száműzték, utasterét pedig különleges műszerekkel, iránytű, dőlés- és lejtőszögmérővel egészítették ki. A szériamodellnél némileg magasabb autó ötküllős alufelniken gördül.