Hosszú ideig nem nagyon létezett az olcsó sportkocsi fogalma, de hála az egyre erősödő kínai autógyáraknak, már erre sem kell sokat várni. Leghamarabb 2008-ban érkezhet Európába a Geely márka “Gyönyörű Leopárd” névre hallgató modellje.

Kína legnagyobb autógyártója, a Geely Automobile már 2003-ban bemutatta a kérdéses modellt, amelyet idestova három éve árulnak Egyiptom, Szíria, Kuba és Malajzia piacán. Az első hazai gyártású sportkocsit 1,3 és 1,5 literes motorral és ötfokozatú manuális, vagy a Geely által kifejlesztett automatával is árulják Kínában. Csúcssebessége a gyári adatok szerint a 290 km/órát is eléri, amelyet azért mi fenntartásokkal fogadunk.

Az autógyár nagyra törő tervei között az szerepel, hogy 2015-re az összes termelés kétharmadát a tengerentúlon értékesítik majd és várakozásuk szerint már 2010-re túl lehetnek az egymilliomodik eladott sportkocsin. Természetesen csak akkor, ha a kocsik megfelelnek majd a kínainál jóval szigorúbb európai és amerikai törésteszteken, és teljesíteni tudják a károsanyag-kibocsátási normákat is.

Jelenleg Kínában átlagosan mindössze évi 500 darab Beauty Leopard talál gazdára, 1,6 és 3,2 millió forintos ár között. Szakértők szerint a nyugatra szánt modellek, ezeknél valamivel többe fognak kerülni.