Öbölúszó Panda 1

Öbölúszó Panda

Az átalakított Panda 4×4-es kormányánál az olasz származású tervező foglalt helyet, mikor az angliai Folkestone partjainál az óceánba gázolt vele és nekilátott eddigi legkeményebb, 25 mérföldes (46,3 km-es) tengeri útjának. Mindössze hat órán át tartott az autókázás a világ egyik legforgalmasabb vízi útján, majd a fürdőzők legnagyobb meglepetésére, partra szálltak Franciaországban. Innen aztán szárazföldön halad tovább a kétéltű Panda, egészen a tervező olasz otthonáig.

Hogy biztonságosan lehessen vele a hajózási főútvonalakon is autózni, felfújható úszógumik tartják a víz felett a kisautót, mozgatásáról pedig a hátsó kerekek által működtetett, vízsugaras hajtómű gondoskodik. Belsejét is átalakították, az utasteret telepakolták a tengeri közlekedéshez szükséges műszerekkel, mentőmellénnyel, navigációs berendezésekkel.

Nem ez volt a Panda Terramare 4 fantázianevű jármű első útja, hiszen az olasz tavakon, illetve a Pó folyón már gyakran bizonyított, de a legkeményebb, atlanti-óceáni útjára csak most merült sor.

Tervezője úgy látszik, nem szeretett bele túlságosan kis teremtményébe, hiszen azt tervezi, hamarosan megválik a Terramare-től. Maurizio Zanisi 100 000 dollárért adná el a különleges off-road tulajdonságokkal bíró Pandát.