Még több sport Merci 1

Még több sport Merci

A Mercedes egyre több modellt ad el házi tuningrészlegétől, főleg az Egyesült Államokban. Olyannyira, hogy az AMG modellek ma már szinte sorozatgyártású modelleknek számítanak.

Éppen ezért a Mercedes-AMG GmbH mozgósítja erőit és az AMG Performance Studio-val új offenzívát indít. Az AMG Performance Studio legújabb terméke – a korábban megismert modell alapján készített – SLK 55 AMG Black Series lesz. Ez egy könnyűépítésű változat 400 lóerővel, V8-motorral és az autósportból átvett megoldásokkal.

Még exkluzívabb a CLK DTM AMG Cabriolet, amely Signature Series megnevezéssel kerül a piacra. A 100 példányos sorozatban készülő autó mindössze 4,0 másodperc alatt gyorsul 100 km/h sebességre, maximális sebessége pedig 300 km/h elektronikusan leszabályozva. Ezzel az új autó a világ leggyorsabb nyitott négyüléses személykocsija.

A Performance Studio a legsajátosabb egyedi elképzelések teljesítésére is kínál megoldást. Így az SLK-, SL- és CLS modellek AMG Performance Package felszereltség-csomaggal készülhetnek. A Performance Studio sportfutóművet, nagyteljesítményű fékberendezéseket, kerék/abroncs kombinációkat, differenciálzárat, speciális fényezést, egyéni bőrkárpitozást, karbon vagy bőrbevonatú díszítőelemeket, valamint igényes hifi- és multimédia-felszereltséget is kínál.