Váltót is javít az Opel 1

Váltót is javít az Opel

Tavaly 458 ezer hengerfej és közel ennyi motor mellett 15160 sebességváltót is gyártottak a General Motors (GM) szentgotthárdi üzemében. Emellett most új üzletágként manuális sebességváltók felújítása kezdődött meg a General Motors Powertrain – Magyarország Kft-nél.

Jelenleg egy váltócsalád 9 variánsát újítják fel, de a terveknek megfelelően még ez év során két további manuális váltótípussal is elkezdik a munkát, mely akár több száz váltóvariánst is jelenthet.

16 főt helyeztek át a gyár más részlegeitől, akik nagy gyártási illetve szerelési tapasztalataik miatt kerülnek az új részlegbe. A váltó felújítási tevékenység elindításához a gyárban meglévő gépeket, eszközöket alakították át, illetve használták fel, így a beruházást a cég versenyképes szinten tudta tartani.

Ez lényeges szempont, hiszen a GM a hagyományos piacon is harcba száll a magán szervizekkel és a szakműhelyekkel. “Előnyös helyzetben vagyunk, mivel közvetlenül kapcsolatot tudunk létesíteni a kereskedésekkel, és nem utolsó sorban gyári pótalkatrészeket építünk be, a legfrissebb műszaki tartalom szerint. Ezek olyan feltételek, melyek azt garantálják, hogy megálljuk helyünket a nyílt versenyben is.” – mondta Paizer Andor gyárigazgató.

Szentgotthárdra kerülnek felújításra a márkakereskedés szervizeiben garanciális vagy más hiba miatt cserére ítélt Opel, Vauxhall és Saab manuális váltói. Itt a váltókat gyári alkatrészekkel és a legújabb műszaki specifikáció szerint javítják. Azaz nem csak fel, de meg is újítják a váltókat. Amennyiben egy kereskedésben az adott típusú váltóra lenne szükség, akkor a vásárló választhat, hogy új, vagy felújított váltót kér a cserés alkatrész helyett.