Touareg-háton a fellegekbe 1

Touareg-háton a fellegekbe

A Race to the Clouds nevű futam majdnem 20 kilométeres versenyén rengeteg rövid, gyors egyenes, illetve 156 darab hajtűkanyar teszi próbára a sofőrök és autóik képességeit. Egymást váltják a burkolt, illetve kavicsos szakaszok, és a terep nagy részében hiányoznak az autósokat a mélybezuhanástól megóvó védőkorlátok is.

Mindhárom V10-es TDI motorral felszerelt autó a Shelltől kapott ultra alacsony kéntartalmú üzemanyaggal vág neki a távnak. A Touareget ezen felül részecskeszűrővel is felszerelték, az Amerikában forgalmazott szabadidőautók közt elsőként. Az autó így az összes szövetségi állam környezetvédelmi előírásainak megfelel.

A terepjáró 310 lóereje és összkerék-hajtása mellett elektronikus differenciálzár, fékerőelosztó, ESP, motorfék-szabályozás, lejtmenetvezérlő, illetve a visszagurulásgátló is a Volkswagen versenyzőinek segítségére lesz.

“A Touareg jól fel van szerelve ahhoz, hogy megbirkózzon a Pikes Peak kihívásaival” mondta a Dakart is megjárt versenyző, Mark Miller, majd így folytatta: “Motorját úgy tervezték, hogy mostoha körülményekkel is megbirkózzon, így a változatos terep és a hegység nagy, csaknem 4,300 méteres magassága sem okozhat majd komoly problémát.”